LOADING

The Buckley Building

London EC1

  • Address: Clerkenwell Green, London EC1
    Client: Derwent London

    Derwent London commissioned BuckleyGrayYeoman to refurbish this 100,000 sq ft office building in the heart of the Clerkenwell Conservation Area. The existing building was constructed as a series of factory units in the 1930s and later converted to office use in the late 1980s. BuckleyGrayYeoman’s design approach is one of subtle enhancement. The practice has upgraded and modernised the existing building by removing its 1980s additions and returning it to the spirit of its original architecture. The work involved introducing new cores, infilling the existing atrium and relocating the entrance/reception to face out on to Clerkenwell Green.

    Awarded: Surface Design Award 2015, Commercial Interior Surface | Mixology Award 2014, Small / Medium Commercial Interiors Project of the Year | RICS London Award 2014, Commercial | AJ Retrofit Award 2013, Offices over £5m
    Short listed: Architect of the Year Awards 2014, Office | NLA Awards 2014, Conservation & Retrofit | BCO Awards 2014 | Society of British Interior Designers International Design Excellence Awards 2013, Contract Commercial Space | Architect of the Year Awards 2011
    Photo Credits: Hufton + Crow
back