LOADING

Newport Sandringham

London W1

  • Address: Chinatown, London W1
    Client: Shaftestbury

    BuckleyGrayYeoman reconfigured 32,000 sqft of retails and 13,500 sqft of restaurants at the Newport Sandringham building, which spans the block between Newport Place and Charing Cross Road in London’s West End.

    Commissioned by the building owners Shaftesbury the designs dramatically improves the retail frontage of the building, filling in a dark and cluttered colonnade to enhance the streetscape of Charing Cross Road and Newport Court, an important pedestrian route into Chinatown.

    The Newport Sandringham scheme creates high-quality public spaces that bring real improvements to the experience of the eastern end of Chinatown, as well as over 100 meters of retail frontage along Charing Cross Road. The design for the retail frontages is modern and sophisticated while retaining the cultural identity of Chinatown and complimenting the public realm scheme.

    As part of the Chinatown Design Strategy, Westminster worked in conjunction with the Prince’s Trust to create a new public realm at Newport Place, which features an authentic Chinese Pavilion and Living Green Wall. BuckleyGrayYeoman’s new shop front design aims to facilitate pedestrianisation of the square through the removal of the service road and the interdiction of vehicles using the narrow streets of Chinatown.

     

    Photo Credits: Luke Hayes
back