RICS Awards 2019

7 February 2019

We are delighted to announce that The Minster Building and 20 Old Bailey have been shortlisted for the RICS awards 2019 in the Commercial category.

 

The Minster Building

BuckleyGrayYeoman has undertaken a dramatic repositioning of the 412,000 sqft 1980s City icon, located in the heart of the City of London’s sore financial district. The Minster Building provides high quality commercial space with an emphasos on work/life balance. Early retail and leisure lettings at the building include The Third Space, which will open its first luxury health club in the square mile; Brewdog, which will open the first of its new Brewpub concept – featuring a 10 hectolitre brewing facility; and Crussh, which will operate the building’s in-house juice bar at the building entrance on the corner of Mincing Lane and Great Tower Street.

At the heart of the building is a dramatic eight storey atrium, 70 metres high and 18 meatres in diameter, which floods the interior with natural light. This new atrium sets the tone and material palette for the rest of the development, with curved glazing, textured jesmonite panels, marble and bronze combining to create an opulent, airy and uplifting ambiance.

 

20 Old Bailey

BuckleyGrayYeoman has completed the 240,000 sq ft refurbishment and extension of 20 Old Bailey in the City of London on behalf of Blackstone. 20 Old Bailey delivers high quality, contemporary office space directly opposite England’s Grade II* listed Central Criminal Court on Old Bailey. BuckleyGrayYeoman’s refurbishment has in-filled under-used spaces, rearranged the cores and servicing and added a two-storey extension to create 2,900 sq m of additional space on the site.

The redevelopment has replaced the building’s tired 1980′s facade and substantially revised the inefficient layout of the existing building, introducing a new internal ‘street’ at ground level which links Old Bailey to Fleet Place. It is also within the St. Paul’s Cathedral viewing corridor, which influenced the detailing and design of the roof to improve its appearance within the vista from the top of the cathedral’s dome. The new scheme also includes the retained Magpie & Stump public house at the corner of Bishops Court, which was able to remain open throughout the renovation work. Above the street, a new glazed atrium has been created, which raises the entire height of the 9-storey building. This atrium has brought much needed natural light, deep into the plan of the offices floors and also provides a focal point along the street at the ground floor reception. Two smaller atriums on either side of the street bring natural light even further down to the lower ground floor of the building, and provide the backdrop for specially commissioned artworks. External terraces have been accommodated on the upper floors of the buildings, which provide stunning views over neighbouring rooftops and feature the copper-roofed dome of the Central Criminal Court.

back